1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Overig
  4. Welke omgevingen en attributen kan FlexWhere voor Desktop uitlezen?
""
Edje

Welke omgevingen en attributen kan FlexWhere voor Desktop uitlezen?

Print Friendly, PDF & Email

FlexWhere voor Desktop kan verschillende omgevingen en attributen uitlezen voor informatie. Deze informatie wordt o.a. gebruik om de gebruikersnaam in FlexWhere te kunnen tonen.

De volgende omgevingen/attributen kunnen door FlexWhere worden uitgelezen:

1. Citrix;
  2. VMware;
  3. VMwareMAC;
  4. Windows;
  5. Mac iOS;
  6. Registry;
  7. User Principal Name (UPN);
  8. MAC-adres;
  9. Remote Desktop Protocol (RDP).

De volgende omgevingen/attributen hebben betrekking op devices.

TypeOpmerking
Citrix1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CITRIX\ICA\session\<SessionID>\connection\ClientName
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Citrix\ICA\session\ClientName
VMware1. HKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\ViewClient_Machine_Name
2. HKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\<SessionID>\ViewClient_Machine_Name
VMwaremac1. HKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\ViewClient_MAC_Address
2. HKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\<SessionID>\ViewClient_MAC_Address
WindowsHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ComputerName\
ActiveComputerName\ComputerName
MAC-adresMAC-adressen van zowel laptops, PC’s en docking stations kunnen worden toegevoegd. In de instellingen in het Control Centrum kan je een prefix invoeren. Geef een zo lang mogelijke prefix op voor betere performance
RegistryIs beschikbaar voor uitzonderlijke situaties
RDP

De volgende omgevingen/attributen hebben betrekking op gebruikers.

TypeOpmerking
CitrixHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CITRIX\ICA\session\<SessionID>\connection\UserName
VMwareHKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\ViewClient_Broker_UserName
VMwaremacHKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\ViewClient_Broker_UserName
WindowsHKEY_CURRENT_USER\Volatile Environment\USERNAME
RegistryIs beschikbaar voor uitzonderlijke situaties
UPNwhoami /upn
RDP

Bijgewerkt op 02-11-2023