1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Werkplek
  4. Wat zijn de verschillende statussen van de werkplekken?
""
Edje

Wat zijn de verschillende statussen van de werkplekken?

Print Friendly, PDF & Email

Een werkplek kan verschillende statussen hebben:

• Beschikbaar (groen);
  • Gereserveerd (geel);
  • Bezet (rood);
  • Vergrendeld (geel).
  • Niet in gebruik (grijs).
  • Niet reserveren/bezetten (grijs gestreept).

Het verschil tussen de gereserveerde status en de vergrendelde status wordt hieronder d.m.v een voorbeeldsituatie uitgelegd:

Voorbeeldsituatie:
– Medewerker reserveert een werkplek van 8:00 tot 18:00 uur
– Is op kantoor vanaf 9:00 uur
– Neemt 1 uur pauze van 13:00 tot 14:00 uur
– Bezet de werkplek weer vanaf 14:00 uur
– Niet op kantoor vanaf 16:00 uur
– Reservering eindigt 18:00 uur

1. Situatie wanneer de werkplek is gereserveerd:

50 min vergrendelt zoals ingesteld in het Control Centrum > “Vergrendelde werkplek vrijgeven” (zie onderstaande afbeelding). Alleen Admin(s) kunnen deze instelling aanpassen.

Zodra de 50 min om zijn, gaat de status terug naar gereserveerd (geen verandering in kleur).
Deze instelling is daarom alleen relevant wanneer je de werkplek die je bezet NIET gereserveerd hebt, zodat de status niet direct terug gaat naar ‘Beschikbaar’ (groen) wanneer je je scherm vergrendelt om bijvoorbeeld even koffie te gaan halen.

2. Dezelfde situatie, wanneer de werkplek niet is gereserveerd:

Let op: De gereserveerde status wordt niet meegenomen in de statistieken.