1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Implementatie
  4. Wat is belangrijke informatie bij het gebruik van Touchscreens?
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Beheer
  4. Wat is belangrijke informatie bij het gebruik van Touchscreens?
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Overig
  4. Wat is belangrijke informatie bij het gebruik van Touchscreens?
""
Edje

Wat is belangrijke informatie bij het gebruik van Touchscreens?

Print Friendly, PDF & Email

Om snel te kunnen zoeken naar een vrije werkplek, vergaderruimte of een collega, adviseren wij op centrale plekken in het gebouw een touchscreen te plaatsen.

Hieronder worden een aantal tips gegeven over het gebruik van deze schermen.

Om het toetsenbord op een touchscreen te kunnen gebruiken zijn er twee mogelijkheden:

1. Installeer Chrome op de touchscreens. Chrome ondersteunt namelijk zogenaamde touch events. Dit betekent dat Chrome weet wanneer een touchscreen wordt gebruikt. Het toetsenbord verschijnt en verdwijnt automatisch in Chrome.
  2. Voer https://<klantnaam>.flexwhere.com/?touch=true in op de gewenste browser. FlexWhere weet nu dat bij het aanraken van het zoekvenster het toetsenbord moet worden getoond.

Let op: Gebruik de tips uit punt 1 of 2 afzonderlijk van elkaar. Wanneer je namelijk de URL uit punt 2 invoert in Google Chrome dan zul je 2 toetsenborden te zien krijgen.

Het is mogelijk om FlexWhere automatisch op een bepaald deel van de plattegrond te laten inzoomen.

1. Allereerst, gebruik de volgende URL op de touchscreens: https://<klantnaam>.flexwhere.com/?touch=true
    De waarde ’touch=…’ kan ook op ‘false’ gezet worden. Dan wordt het niet als een touchscreen gezien maar meer als een informatiebord.
  2. Pas deze URL aan door X- en Y-as coördinaten en een zoomlevel toe te voegen. Voorbeeld: https://<klantnaam>.flexwhere.com/floors/<cijfer1>/<cijfer2>/?touch=true&x=400&y=200&&z=2
    De cijfers achter ‘floor’ zijn uniek per organisatie en verdieping. Je kunt deze vinden in het Control Centrum door op de verdieping te klikken, ze staan dan in de adresbalk.
  3. Hierna kan je d.m.v. de X- en Y-as een positie op de kaart centreren. Het kan voorkomen dat je niet direct de juiste coördinaten te pakken hebt, dus mogelijk moet je dit een aantal keer proberen.
  4. Vervolgens kan je het zoomlevel aanpassen (z=…).
  5. Wanneer je deze URL hebt ingevoerd zal deze worden opgeslagen als cookie. Elke keer als je nu naar deze URL navigeert, zal de gekozen plaats op de plattegrond getoond worden met het bijbehorende zoomlevel.

Tip: Om weer terug te gaan naar de standaard instellingen/coördinaten, gebruik je de volgende URL: https://<klantnaam>.flexwhere.com/floors/<cijfer1>/<cijfer2>/?touch=true&x=0&y=0&&z=1. Of verwijder de cookies.

Bijgewerkt op 29-04-2022