1. Home
  2. Implementatie
  3. Hoe worden gebruikersgegevens aangeleverd?
""
Edje

Hoe worden gebruikersgegevens aangeleverd?

Tijdens het implementatieproces bespreekt het FlexWhere-team met uw organisatie welke informatie in FlexWhere getoond dient te worden.

Het is belangrijk dat de gekozen gebruikersgegevens worden geüpload/ververst. Zo worden iedere 24 uur mutaties van bijv. nieuwe collega’s in FlexWhere verwerkt en hebben eventuele uit dienst tredende collega’s geen toegang meer tot de mobiele app.

Voor het aanleveren van de gebruikers zijn een aantal zaken nodig:

• Technische kennis;
  • Technische bevoegdheid;
  • Toegang tot de Active Directory (AD).

FlexWhere ondersteunt drie mogelijkheden voor het aanleveren van gebruikers:

De eerste mogelijkheid betreft het exporteren van de Active Directory naar een CSV-bestand en vervolgens het uploaden naar de juiste locatie met SFTP.

Het CSV-bestand moet aan het volgende format voldoen:

Field NameMandatory FieldsMin. CharactersMax. CharactersData typeExample
CSV_USERNAMEJa250AlphanumericJanJ
CSV_FIRSTNAMEJa250AlphanumericJan
CSV_SURNAMEJa250AlphanumericJansen
CSV_DISPLAYNAMEJa220AlphanumericJansen, Jan
CSV_TITLENee220AlphanumericManager
CSV_PHONENee220Numbers and Special characters(+,-,(,) etc)+3120123456
CSV_MOBILENee220Numbers and Special characters(+,-,(,) etc)+3165123456
CSV_DEPARTMENTNee250AlphanumericSupport
CSV_EMAILJa2NvtStandard formatj.jansen@flexwhere.com
CSV_EHBONee111 of 01
CSV_BHVNee111 of 00
CSV_PROFILEPHOTONee5500Hyperlink of bestandsnaamjanjansen.jpg

Het CSV-bestand moet de naam “flexwhere – users.csv” hebben.

De inhoud van het CSV-bestand moet volgens de rfc4180 standaard zijn ingevuld. Sla hiervoor het het bestand op als Unicode (UTF-8).

De inhoud van de velden moet binnen aanhalingstekens worden geplaatst. Dit voorkomt het toevoegen van (vijandige) code.

Het scheidingsteken tussen de velden in het CSV-bestand moet “;” zijn.

De tweede mogelijkheid betreft een SCIM-koppeling. Hiervoor is een premium account bij Azure AD vereist. Neem contact met ons op om een koppeling te realiseren.

De derde manier is een LDAP-koppeling. Die wordt gebruikt om FlexWhere te koppelen met de Active Directory (AD) van uw organisatie.

De tool moet geïnstalleerd worden op een server die voldoende rechten heeft om met de AD te communiceren. Het screenshot geeft een voorbeeld met de juiste instellingen.

Download het onderstaande zip-bestand en installeer de LDAP-koppeling:

Tip: De LDAP-instellingen en FlexWhere kunnen apart van elkaar getest worden.

Let op: Als u deze koppeling wilt installeren voor uw organisatie raden wij u aan contact op te nemen met het FlexWhere-team.

Neem contact op met het FlexWhere-team om een koppeling te realiseren.