1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Control Centrum
  4. Hoe werkt multifactorauthenticatie voor het Control Centrum in FlexWhere?
""
Edje

Hoe werkt multifactorauthenticatie voor het Control Centrum in FlexWhere?

Print Friendly, PDF & Email

Multifactorauthenticatie (hierna MFA genoemd) is verplicht voor iedereen met toegang tot het Control Centrum. Het werkt via een code die naar het mobiele telefoonnummer wordt gestuurd. MFA voegt een extra beveiliging toe aan het inloggen.

Dit gaat als volgt:

1. Zorg dat je mobiele telefoonnummer (met landcode, bijv.: +31612345678) bekend is in FlexWhere;
  2. Log in op het Control Centrum met je e-mailadres en wachtwoord;
  3. Je wordt gevraagd om een code in te voeren;
  4. Je ontvangt op je mobiele telefoon een SMS met de code;
  5. Vul op het scherm de code in;
  6. Gebruik het Control Centrum zoals je gewend bent.

Een SMS-code is niet elke keer nodig als je inlogt. Pas als je langer dan 30 dagen niet ingelogd bent op hetzelfde device, vragen we om een nieuwe code.

Let op: Het telefoonnummer van Admins en Managers moet ingevuld zijn in het Control Centrum. Als FlexWhere gegevens uit een andere database haalt, vermeld dan het telefoonnummer op een juiste wijze in die database.

Let op: Het telefoonnummer moet een land-code hebben. Voor Nederland is dat 31 of +31. Zonder landcode komt de SMS niet aan. Let verder op dat er geen speciale tekens of spaties in het nummer staan. Wanneer deze tekens/spaties er wel in staan komt de SMS niet aan.

Bijgewerkt op 01-11-2023