1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Beheer
  4. Hoe pas ik de automatisch bepaalde instellingen van FlexWhere voor Desktop aan?
""
Edje

Hoe pas ik de automatisch bepaalde instellingen van FlexWhere voor Desktop aan?

Print Friendly, PDF & Email

FlexWhere voor Desktop communiceert met de backend van FlexWhere via een IP-adres. Vanaf versie 3.0 van FlexWhere voor Desktop (Windows) wordt dit IP-adres automatisch bepaald. Op basis van de IP-whitelist, dat is ingesteld door je organisatie, weet FlexWhere welke URL nodig is.

Soms is het nodig om de automatische URL te overrulen. Deze situaties zijn:

1. Er zijn meerdere organisaties met hetzelfde IP adres;
  2. Als FlexWhere-klant wil je iets uittesten in een acceptatie-/testomgeving;
  3. Een IT-leverancier bedient meerdere klanten van FlexWhere;
  4. Een medewerker van FlexWhere wil FlexWhere voor Desktop laten communiceren met de omgeving van een klant.

Voor bovenstaande situaties kan de automatisch bepaalde URL worden aangepast in de ‘appsettings.json’ config-file. Dit doe je door nadrukkelijk de URL op te geven die wel juist is. Dit ziet er als volgt uit:

“AlternativeConfigurationUrl”: “https://<clientname>.flexwhere.com/tray/config”,

In bovenstaand voorbeeld dient <clientname> vervangen te worden door de eigen organisatienaam.

Let op: In de standaard meegeleverde config-file bij versies van 2.0.0 t/m 2.2.0 van FlexWhere voor Desktop staat een van de volgende regels:

<add key=”AlternativeConfigurationURL” value=https://<clientname>.flexwhere.com/tray/config/>

In bovenstaand voorbeeld dient <clientname> vervangen te worden door de eigen organisatienaam.

Let op: Voor on-premise klanten en klanten met een private cloud werkt de automatisch bepaalde URL niet. De URL dient dus in het appsettings.json config-file te worden toegevoegd zoals in dit artikel beschreven.

Bijgewerkt op 05-03-2024