1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Werkplek
  4. Hoe bezet ik een werkplek automatisch (auto claim) zonder deze te koppelen?
""
Edje

Hoe bezet ik een werkplek automatisch (auto claim) zonder deze te koppelen?

Print Friendly, PDF & Email

Het is mogelijk een werkplek automatisch te bezetten, zonder deze met een device te hebben gekoppeld. Hiervoor heb je wel nog steeds FlexWhere voor Desktop nodig.

Zo werkt het

Een werkplek kan alleen via FlexWhere voor Desktop bezet worden, dat deze dus rood wordt getoond. Dit help voor de statistieken, de bezettingsgraad, maar ook voor collega’s. In FlexWhere kun je dan dus snel zien of een collega ook daadwerkelijk op kantoor is. FlexWhere voor Desktop moet dus geïnstalleerd zijn op je device of een digitale omgeving, zoals VMWare, Citrix of RDP. Wanneer FlexWhere voor Desktop geïnstalleerd is, is deze altijd actief op de achtergrond. Op basis van je uitgaande IP, dus het netwerk waarmee je verbonden bent, controleert onze app of je toegang krijgt tot een omgeving of niet. De admin(s) beheren de IP lijst. Het IP adres dat herkend wordt, kan beïnvloed worden door een VPN of digitale omgeving. Heb je dus verbinding met een netwerk die door de admin is goedgekeurd, krijg je automatisch toegang tot de omgeving. Wanneer je toegang krijgt tot de omgeving, zul je ook zien dat het icoontje van de FlexWhere app groen wordt, in plaats van rood.

Het is belangrijk dit te weten, om deze functie te begrijpen. Wanneer je namelijk voor vandaag een werkplek hebt gereserveerd en FlexWhere voor Desktop je geen toegang geeft tot een omgeving, zal je werkplek nooit van gereserveerd (geel) naar bezet (rood) springen. Krijg je wel toegang tot een omgeving en je hebt voor vandaag ook een werkplek gereserveerd, gaat onze app ervanuit dat je op kantoor bent en plaats gaat nemen op de plek die je hebt gereserveerd. In dat geval, zal je gereserveerde werkplek als bezet worden getoond, dus rood. Echter moet de device naam wel bekend zijn. Het is dus van belang om je reserveringen netjes te beheren. Mocht je dus een werkplek hebben gereserveerd, maar kom je die dag toch niet naar kantoor, verwijder je reserveringen dan ook weer netjes. Reserveer een werkplek ook alleen voor de tijd dat je het wilt gebruiken en niet uit gemak voor de hele dag. Daarmee help je collega’s die een werkplek zoeken op kantoor.

Bijgewerkt op 05-05-2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support