1. Home
  2. Control Centrum
  3. Hoe gebruik ik een docking station?
""
Edje

Hoe gebruik ik een docking station?

Print Friendly, PDF & Email

Een docking station kan worden toegevoegd in FlexWhere door de Admin/Admins in jouw organisatie. Het docking station wordt toegevoegd als device (desktop) in de device lijst. Vervolgens kan je het docking station koppelen aan een werkplek. Zodra een laptop aan een bekend docking station is gekoppeld, kleurt de werkplek, automatisch rood in FlexWhere.

Op het moment dat je de laptop loskoppelt van het docking station, kleurt de werkplek weer groen. Doordat FlexWhere voor Desktop het device nu herkent als laptop zal de applicatie nu aan de laptop-gebruiker vragen om aan te geven op welke werkplek hij zit.

Extra informatie voor ICT’ers:
Het is ook mogelijk om een MAC-prefix toe te voegen aan FlexWhere zodat de applicatie direct de juiste device naam oppakt.
Het toevoegen van deze MAC-prefix werkt als volgt:

1. Login op het Control Centrum van FlexWhere;
  2. Ga naar het menu ‘Instellingen’;
  3. Ga naar het tabblad ‘Organisatie’;
  4. Selecteer eventueel de juiste organisatie;
  5. Schakel onder FlexWhere voor Desktop ‘Docking stations MAC prefixes’ in;
  6. Vul het prefix van het MAC-adres van het docking station in;
  7. Vul eventueel meer prefixes van MAC-adressen toe, gescheiden door een komma;
  8. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Bijgewerkt op 19-11-2021