Upgrade naar FlexWhere voor Desktop 2.0 voor betere security

Print Friendly, PDF & Email

De ontwikkeling van FlexWhere gaat gestaag door. Behalve gebruiksvriendelijkheid heeft security altijd onze aandacht. Daarom introduceren wij FlexWhere voor Desktop versie 2.0. Deze versie is niet alleen veiliger, ook wordt het functioneel beheerders makkelijker gemaakt om te onderhouden. Installeer deze versie dan ook zo snel mogelijk.

Wat gisteren nog veilig was, hoeft het vandaag niet meer te zijn. Beveiliging gaat niet om grote gebaren, maar om goede uitgangspunten en voortdurend onderhoud. Met steeds kleine aanpassingen blijven we bij de tijd. Eén van de wijzigingen is dat we op de achtergrond niet langer werken met flw3.nl maar alleen nog met flexwhere.com. Deze oude URL flw3.nl wordt al langere tijd uitgefaseerd en zal op 1 oktober niet meer werken.

Die voortdurende aandacht voor security geeft ook kansen voor gebruiksvriendelijkheid. Het is onze missie om werken makkelijker te maken. Ook voor beheerders van de software. Daarom hebben we de installatie dynamisch gemaakt.

Automatische dynamische installatie

Bij het installeren doet FlexWhere een automatische call naar onze server. Aan de hand van het IP-adres in onze whitelist weten we bij welke organisatie het apparaat hoort en dus welke URL nodig is. Daardoor zijn er geen extra stappen nodig flw3.nl om te zetten naar flexwhere.com: upgraden naar versie 2.0 is voldoende.

Voor gebruikers van VPN is het belangrijk om de extra URL https://client.flexwhere.com in de lijst met URL’s te zetten die via de private verbinding moeten lopen. Anders maakt de gebruiker contact met een IP-adres dat niet bij ons bekend is. Neem bij vragen contact op met ons supportteam.

Voor verreweg de meeste organisaties en gebruikers is het vanaf FlexWhere 2.0 niet meer nodig om een configuratiebestand aan te passen. Op enkele uitzonderingen na: Het gaat dan onder meer om gebruikers die bij meerdere organisaties werken of meerdere organisaties met één gezamenlijk IP-adres.

Download de meest recente versies van FlexWhere voor Desktop.