Nu ook voor de pinguïn: FlexWhere voor Linux ziet het levenslicht

Print Friendly, PDF & Email

Niet iedereen zal Linux kennen. Het operating system is dominant in de servermarkt en is de basis van Android, maar op de desktop is het nooit doorgebroken. (Microsoft) Windows en Apple domineren daar. Toch heeft Linux een relatief kleine, maar fanatieke groep gebruikers. Daarom is er nu ook: FlexWhere voor Linux!

De versie die vanaf nu beschikbaar is, kan hetzelfde als de versies van FlexWhere voor Windows en Mac. Bij het inloggen op een vaste pc of een docking station worden medewerkers direct herkend. Apart aanmelden is dan niet meer nodig.

FlexWhere voor Linux toont een plattegrond, net als FlexWhere voor andere operating systems. Medewerkers met een laptop klikken daarop en geven zo aan waar ze een werkplek hebben gevonden. Ook vinden Linux-gebruikers binnen het bedrijf snel hun collega’s met FlexWhere voor Linux.

Op de plattegrond is het mogelijk om aan te geven welke pc’s onder Linux draaien. Dat kan met het icoon voor speciale werkplek: Screenshot Ed Controls

Zo kiest iedere medewerker het systeem dat bij zijn of haar werkzaamheden past.

Uitvoeren via de command line

Alle bestanden voor FlexWhere voor Linux zijn te downloaden in een zip-file. Het uitvoerbare bestand is FW.LinuxClient en wordt geactiveerd met de opdracht ./ via de command line. Make en Make file zijn niet nodig. Tip: Plaats FlexWhere in een opstartscript.

Na het opstarten herkent FlexWhere voor Linux je organisatie en toont direct de plattegrond. Er verschijnt dan een FlexWhere-icoon in de tray of statusbalk. Actief voor meer organisaties? Dan is de url van de config-bestanden in te stellen via het bestand appsettings.json.

De software werkt het beste met Gnome, maar is met enkele aanpassingen ook geschikt te maken voor KDE of andere grafische desktops voor Linux. FlexWhere voor Linux is gemaakt voor x83-processors.

Download FlexWhere voor Linux!