Login Control Centrum voortaan met multifactorauthentication (MFA)

Print Friendly, PDF & Email

Admins en managers opgelet: Inloggen bij het Control Centrum van FlexWhere gaat voortaan alleen met multifactorauthentication (MFA). Dat gaat via een sms-code op je mobiele telefoon. Inloggen bij het Control Centrum gaat voortaan via je e-mailadres. Inloggen met een gebruikersnaam zetten we uit.

Beveiliging heeft altijd onze volledige aandacht. We zoeken daarbij naar een balans tussen gebruiksgemak en digitale veiligheid. Grote hacks en identiteitsdiefstal zijn helaas aan de orde van de dag. Daarom nemen we deze maatregelen.

Met MFA voor admins en managers voorkomen we dat kwaadwillenden toegang tot FlexWhere krijgen met gestolen wachtwoorden. En we zijn in goed gezelschap: steeds meer grote partijen zetten MFA standaard aan. Zoals Google en Facebook.

Extra beveiliging bij het inloggen

MFA of 2FA (tweefactorauthenticatie) voegt een extra beveiliging toe aan het inloggen. De gebruiker logt zoals gebruikelijk in met e-mailadres en wachtwoord. Daarnaast bewijst de gebruiker op een tweede manier dat er recht is op toegang. Bijvoorbeeld via een code.

Deze code ontvangt de gebruiker via de mobiele telefoon, een speciale authenticatie-app of een fysiek apparaatje, zoals de Rabo Scanner van de Rabobank of de e.dentifier van ABN-Amro. 

Code komt via SMS

Voor FlexWhere ontvang je de code per sms. Zorg dus dat je telefoonnummer bekend is in het Control Centrum. Dat kan onder meer in de lijst met gebruikers in het Control Centrum. Bij een gekoppelde database moet je telefoonnummer daarin staan.

Vul wel altijd je landcode in! Voor Nederland is dat +31. De code blijft geldig zolang er binnen dertig dagen opnieuw is ingelogd. Voor de duidelijkheid: We gebruiken je telefoonnummer alléén voor MFA.

Meer beveiligingsopties beschikbaar

De verplichte MFA voor het Control Centrum is het minimum. Wil je bijvoorbeeld ook dat je medewerkers zich via MFA registreren voor FlexWhere voor Mobiel, zet dan TOTP aan. Dat kan bij de instellingen. 

We bieden ook de optie dat medewerkers verplicht een pincode moeten hebben om FlexWhere voor Mobiel te kunnen gebruiken.

Overweeg je andere, verdergaande, beveiligingsmaatregelen? Laat het ons dan weten. We denken graag met je mee.