FlexWhere voor Mac flink verbeterd

Print Friendly, PDF & Email

Een paar weken geleden presenteerden we al een opgewaardeerde FlexWhere voor Windows (voorheen: TrayApp). Nu komt daar een nieuwe versie van FlexWhere voor Mac bij. De twee versies van FlexWhere voor Desktop bieden nu dezelfde functionaliteiten.

Waar eerder FlexWhere voor Mac iets achterliep op FlexWhere voor Windows, hebben we met deze release alle functionaliteiten gelijkgetrokken. Aan de voorkant ziet de software er hetzelfde uit als FlexWhere voor Windows. 

Lock-status werkt nu ook op de Mac. Dat betekent dat een bureau geel wordt als je je werkplek even verlaat. Zo weten collega’s dat je misschien terugkomt. Na verloop van tijd kleurt het bureau op de plattegrond groen. Dat is het teken dat de werkplek weer beschikbaar is voor collega’s.

Local username en UPN

Ook de output aan de achterkant is onder handen genomen om het verschil tussen de operating systems te minimaliseren. Zo wordt als gebruikersnaam zowel de local username als de UPN teruggekoppeld. Met deze versie worden ook MAC-adressen ondersteund.

Daarbij hebben we natuurlijk ook gezorgd dat FlexWhere voor Mac vlekkeloos verloopt op de nieuwste versie van de Mac, macOS Big Sur. Verder hebben we de code onder handen genomen en aangescherpt. Daarmee hebben we een basis gelegd voor verdere ontwikkeling van FlexWhere voor Mac.

TrayApp heet voortaan FlexWhere voor Desktop

Met deze release nemen we afscheid van de term TrayApp. Met een nieuwe naam maken we beter duidelijk wat deze software is. Daarom noemen we de software voor op Microsoft Windows en Mac voortaan FlexWhere voor Desktop. En ja, het werkt natuurlijk ook op een laptop. 

De apps voor Android en iOS noemen we voortaan FlexWhere voor Mobiel. Als het over een specifiek platform gaat, wordt het FlexWhere voor <Platform>. Zoals FlexWhere voor Mac of FlexWhere voor Android.

(Het versienummer is gewijzigd van 1.1.4 naar 1.9. Zo kunnen we de versies betere stroomlijnen)