Update FlexWhere voor Desktop vandaag nog

Hackers liggen voortdurend op de loer. Om hen voor te blijven, werken wij onze software steeds bij. Het is daarom cruciaal dat organisaties alleen de meest recente versie van onze software gebruiken. Daarom werkt vanaf 15 januari alleen de meest recente versie van FlexWhere voor Desktop (voorheen: TrayApp). Dat is op dit moment 1.1.4. Als uw organisatie nog met een oudere versie werkt, start dan vandaag met het uitrollen van de update.

Screenshot Logo FlexWhere

FlexWhere voor Desktop is software in het ecosysteem van FlexWhere. Het softwarepakket leest gegevens uit vanaf een pc of laptop die nodig zijn voor de werking van FlexWhere. Deze tray icon is niet verplicht voor FlexWhere, maar is wel een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Behalve de uitwisseling van data, biedt FlexWhere voor Desktop de gebruiker een snelle toegang tot de functionaliteiten van FlexWhere.

In FlexWhere voor Desktop wordt het encryptie-protocol Transport Layer Security (TLS) ingezet. We ondersteunen nu nog versies 1.0, 1.1, 1.2 en hoger. Versies 1.0 en 1.1 worden onder meer door de Nederlandse overheid als onveilig beschouwd. Op de site www.internet.nl volgt daarom een waarschuwing als de test TLS 1.0 en 1.1 aantreft. 

Versies FlexWhere voor Desktop lager dan 1.1.4 worden uitgezet

Omdat TLS versie 1.0 en 1.1 onveilig zijn, stoppen we met de ondersteuning daarvan. De oudere versies van FlexWhere voor Desktop kunnen niet overweg met de veilige TLS versie 1.2 en hoger. Daarom zetten we deze oudere versies vanaf 15 januari definitief uit.

Tegelijkertijd faseren we het domein flw3.nl uit. In het configuratiebestand FW.Client.exe.config kan dit domein nog voorkomen. Als FlexWhere voor Desktop toch wordt geupdate, is het verstandig om vermeldingen van flw3.nl in dit configuratiebestand te vervangen door flexwhere.com. 

Betere ondersteuning van Citrix en VMware

Een veel betere beveiliging is niet het enige nieuwe in FlexWhere voor Desktop. Het afgelopen jaar hebben we veel functionaliteiten toegevoegd. Zo ondersteunt de FlexWhere voor Desktop nu het veelgebruikte User Principal Name (UPN), werkt de software nog beter met Citrix en VMware en worden user names automatisch bepaald. Ook zijn er veel kleine verbeteringen doorgevoerd.

Alle reden dus om snel versie 1.1.4 uit te rollen in uw organisaties. FlexWhere voor Desktop is beschikbaar voor Windows en Apple. De versie van Apple wordt overigens binnenkort ingrijpend vernieuwd.

Download vandaag nog de meest recente versie van de TrayApp.

Updates in FlexWhere voor Desktop (MS-Windows)

Release-maandVersieFunctionaliteit
2020-101.1.4– Ondersteuning van speciale karakters (zoals é en ä) in de gebruiksnaam;
– FlexWhere voor Desktop komt naar de voorgrond bij het openen;
– Security: FlexWhere voor Desktop werkt ook met TLS1.2 en hoger;
– Naast versienummer wordt ook het OS verstuurd naar het Control Centre.
2020-071.1.3– Ondersteuning van User Principal Name (UPN) username;
– FlexWhere voor Desktop bepaalt automatisch de username, setting in Control Centre is niet meer nodig.
2020-031.1.2– FlexWhere voor Desktop pakt de draad weer op na het wegvallen van de internetverbinding.
2020-031.1.1– Voorgedefinieerde types, zoals windows, vmware, vmwaremac;
– Ook inactieve MAC-adressen worden verstuurd aan FlexWhere. Het maakt dus niet meer uit of er een netwerkkabel aangesloten is aan het docking station of niet;
– Werkplek wordt ook gevraagd nadat laptop uit sluimerstand (hibernation) is gekomen;
– Betere ondersteuning VMware in geval van gelijktijdige gebruikers.
2019-101.1.0.2– Betere ondersteuning Citrix in geval van gelijktijdige gebruikers;
– Voorgedefinieerd type citrix;
– Versienummer van FlexWhere voor Desktop zichtbaar in Control Centre.